Rosenvinge.no
Lukk
Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

Slik behandler og vedlikeholder du skinnvesker

Impregnering

Rosenvinge anbefaler at du behandler skinnvesken med impregneringsspray før du tar den i bruk. Det kan kjøpes f.eks i en skobutikk. Vær oppmerksom på at noen produkter kan misfarge skinnet, så test det på et lite område som ikke synes så godt først. Lyse skinnvesker er ekstra viktig å impregnere for å unngå at vesken tar til seg skitt eller farge fra mørke klær som f.eks. jeans og ytterjakker. På mørke og sorte vesker kan overskuddsfarge smittes over på lyse klær ved regn eller at det er fuktig og varmt, hvis den ikke er behandlet.

Semsket skinn bør impregneres med en impregneringsspray før den tas i bruk. Skobutikker har spray som passer til semsket skinn. Spray jevnt over. Vær oppmerksom på at noen produkter kan misfarge skinnet, så test det på et lite område som ikke synes så godt først. På mørke og sorte vesker kan overskuddsfarge smittes over på lyse klær ved regn eller at det er fuktig og varmt, hvis den ikke er behandlet.

Tilfør fuktighet

Akkurat som huden din må skinnvesker i glatt skinn få fuktighet for å holde seg myk og smidig. Tilføres ikke skinnvesken fuktighet kan den tørke helt ut over tid. Det finnes mange forskjellig produkter på markedet, men det enkleste og billigste alternativet er Spenol som du får kjøpt på din lokale butikk. Om du ønsker å behandle med et annet produkt anbefaler vi skinnlotions da dette er tilsvarende lett fuktighet som trekker seg inn i skinnet på en god måte.

Skinntyper

Rosenvinge bruker i hovedsak ubehandlet skinn som kuskinn, geiteskinn og kalveskinn. Ubehandlet skinn har oftere et litt røffere preg enn behandlet skinn, men dette skaper liv og en autentisitet i produktene som vi liker godt. Rosenvinges råd er basert på behandling og vedlikehold som gjør at skinnet vi bruker slites naturlig og får den brukte, slitte og fine looken som vi er glad i.

Flekker på semsket skinn

Hvis du er uheldig og får flekker på din semskede skinnveske kan du vaske den i vaskemaskin på ullprogram og med ullvaskemiddel. La den lufttørke og den er klar for bruk igjen. Den vil bli litt stivere i skinnet, men mykere når du bruker den. 

Slik behandler og vedlikeholder du skinnvesker

 

Tilbake

Trykk Enter for å søke eller Esc for å lukke